Dashboard not working
#1
Apost 
I just downloaded and installed murl_1.00.5467beta. I have Java 1.8 installed (as well as 1.7). When I click on the dashboard app I get a window asking to continue to use my default Java 1.8 javaw.exe. The popup doesn't go away. I changed to the Java 1.7 javaw.exe file to open the dashboard but nothing happens. Please advise on what I need to do to get the dashboard to open. I can open the projects in VS2013. Thank you.
Reply
#2
Apost 
Hi devbyskc,

Could you please answer the following questions:
  • What OS are you using?
  • What is the exact output if you call java -version.
  • Please try to call java -jar dashboard.jar and let us know the result.

Thanks,
Ketschak
Reply
#3
Apost 
(09 Feb 2015, 14:25)Ketschak Wrote: Hi devbyskc,

Could you please answer the following questions:

  • What OS are you using?
  • What is the exact output if you call java -version.
  • Please try to call java -jar dashboard.jar and let us know the result.

Thanks,
Ketschak

Ketshak,
I am running Windows 8.1 x64.

here is the output you requested:

Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
© 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\skip>javac -version
javac 1.7.0_75

C:\Users\skip>java -jar dashboard.jar
The system cannot find the file C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath\java.exe.

I do have version 1.7.0_75 installed, but my JAVA_HOME and JAVA_ROOT point to jdk1.8.0_31. In my C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath folder the java file is a .symlink.

Thank you,.
Devbyskc
Reply
#4
Apost 
Obviously this is not a problem of the Dashboard but of your Java setup.
The Dashboard is working with Java 1.7 as well as with Java 1.8.
You probably will have the same problem with every other self-executing jar archive.

Please try the following: Call from the Dashbaord.app folder (e.g. C:\Murlengine\Dashboard.app>):
"%JAVA_HOME%\bin\java.exe" -jar dashboard.jar

This should work.

To permanently fix the problem please uninstall all of your Java JDKs and reinstall with the installer from Oracle.

Please let us know if that fixed your problem.
Thanks and br,
Ketschak
Reply
#5
Apost 
(10 Feb 2015, 7:52)Ketschak Wrote: Obviously this is not a problem of the Dashboard but of your Java setup.
The Dashboard is working with Java 1.7 as well as with Java 1.8.
You probably will have the same problem with every other self-executing jar archive.

Please try the following: Call from the Dashbaord.app folder (e.g. C:\Murlengine\Dashboard.app>
"%JAVA_HOME%\bin\java.exe" -jar dashboard.jar

This should work.

To permanently fix the problem please uninstall all of your Java JDKs and reinstall with the installer from Oracle.

Please let us know if that fixed your problem.
Thanks and br,
Ketschak

Thank you Ketschak. I'll re-install all the JDKs though I did install them with Oracle's installer. I'll let you know if that fixes the problem. When I entered your suggestion above I got the following:


Unable to load swt jar file. File "C:/MURL%20Engine/Dashboard.app/lib/swt_win32_
x64.jar" not found!
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/swt/event
s/SelectionAdapter
at murl.Dashboard.start(Dashboard.java:105)
at murl.Dashboard.main(Dashboard.java:89)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.eclipse.swt.events.SelectionAda
pter
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:372)
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:361)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:360)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
... 2 more


But the swt_win32_x64.jar it says is missing IS there. I'll also re-install the Murl Engine after the JDKs to see if that helps. Thank you again for your patience and prompt assistance.

Devbyskc
Reply
#6
Apost 
Please rename the folder "C:\MURL Engine" to "C:\MurlEngine" (without space) and try again.
Thanks!
Reply
#7
Apost 
(10 Feb 2015, 9:37)Ketschak Wrote: Please rename the folder "C:\MURL Engine" to "C:\MurlEngine" (without space) and try again.
Thanks!

Ketschak,
I did the re-install and all is working fine. Thanks so much for your assistance.

devbyskc
Reply


Forum Jump:


Copyright © 2011-2017 Spraylight GmbH.